Cine-o fi de vină?

Duhovnicul Manastirii Brâncoveni, părintele Nichita Paşcan,  pe 24 septembrie împreună cu 29 de maici şi surori ale mănăstirii au părăsit nu numai mănăstirea ci şi Patriarhia Română, considerându-o eretică şi lipsită de har.


Cazul a zguduit lumea ortodoxă şi mai cu seamă mulţimea fiilor duhovniceşti ai părintelui. Site-urile creştine au osândit decizia părintelui, bineînţeles într-un glas cu Biserica Ortodoxă Română,  şi pe bună dreptate. Unde a gresit părintele nichita?!

Ceea ce s-a trecut cu vederea mai mult şi trebuie luat în seamă este faptul că părintele Nichita a înşiruit nişte motive pentru decizia sa la care ierarhii orotodocşi ar trebui să tragă semnalul de alarmă, să gândeacă mai mult şi să repare greşelile făcute. Părintele Nichita nu este un caz izolat iar necorelarea noilor decizii sinodale cu canoanele Sfinţilor Părinţi pe mulţi îi face să cadă în grea ispită. Trebuie să recunoaştem şi faptul că un aport la această tragedie îl au şi unii din ierarhii ortodocşi care s-au abătut de la învăţătura strămoşească, introducând în biserică practici neortodoxe precum Ecumenismul, şi nu numai. Este momentul să luptam pentru menţinerea dreptei credinţe dar fără a ieşi din biserica strămoşească, pentru a nu face mai mult rău decât bine.

Reclame

One Response to Cine-o fi de vină?

  1. Pr. Nichita Pascan duhovnicul manastirii brancoveni, jud Olt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: