Cărţile de identitate cu cip din 2011!

Potrivit unui proiect de lege propus de Ministerul Administratiei si Internelor, noul buletin, ce se va numi carte electronica de identitate, va fi de tipul „smart card” si va contine datele personale ale titularului in format tiparit si electronic.

Datele de identificare vor fi stocate pe un cip de memorie incorporat in buletin si vor contine imaginea fetei, amprentele a doua degete si adresa de domiciliu, incluzand istoricul schimbarilor de adresa.

Ca si pana in prezent, vor avea dreptul sa verifice datele incluse pe cartea de identitate electronica serviciile secrete, institutiile care activeaza in domeniul apararii, ordinii publice si justitiei.

In plus, proiectul de lege, va conferi acest drept si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Ministerului Sanatatii, Ministerului Finantelor, institutiilor de asistenaa sociala si politiei locale.

De la 1 ianuarie, si pentru cetatenii straini care au domiciliul in Romania ar urma sa fie eliberate carti electronice de rezidenta, acte ce vor respecta aceleasi rigori ca si buletinele.

sursa:  http://www.antena1.ro/news/social/carti-de-identitate-smart-card-din-2011-117083.html


Se pare că politicienii noştrii nu iartă, şi în curând vom fi puşi la o încercare mult mai mare decât aceea ce a apărut din cauza paşapoartelor cu cip biometric. Oricum nu este cazul să ne întristăm, nici să ne tulburăm, căci mucenicia se primeşte cu pace şi bucurie… altfel nu va rezista nimeni. Pe de altă parte acum este vremea luptei, încă mai este drum până la mucenici.


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: