Big-bang ul şi combaterea lui

„Big Bang este termenul folosit pentru descrierea exploziei uriase despre care cercetatorii cred ca a avut loc acum 15 miliarde de ani, si a creat universul.Materie, energie, spatiu si timp – toate se vede ca au fost create intr-o fractiune de secunda, cu miliarde de ani in urma, cand a avut loc o explozie colosala, numita Big Bang, care a creat o caldura extraordinara.”


Pentru a primi o astfel de teorie ca plauzibila este necesară o mai multă credinţă decât în cazul creaţii pe care ne-o prezintă Biblia.

1. Potrivit ştiiţei o explozie are loc numai dacă exinstă un spaţiu în interiorul căruia să se realizeze explozia

2. Este foarte greu de crezut că o explozie a „nimicului” generează materie, energie, spaţiu şi timp. Aceasta credinţă este pur şi simplu neştiinţifică!  Antoine-Laurent Lavoisier:” În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă

3. Este de neconceput apariţia vieţii dintr-o maretie moartă, sau raţiunea dintr-o explozie haotică.

4. Decăderea teoriei evoluţioniste datorită descoperirilor ştiinţifice în domeniul geneticii, aduce deasemenea insuficienţa explicării aparitiei speciilor animale şi a omului, imposibil de explicat într-o perspectiva evoluţionistă.

5. Daca materia toata a fost creata intr-o fractiune de secunda in aceeasi fractiune de secunda ar fi trebuit sa se creeze „tot spatiul” intrucat toata materia nu poate incapea decat intr-un spatiu la fel de mare.

6.Voltaire dobora această teorie printr-un slogan cât se poate de înţelept: „Universul mă încurcă/Şi nu pot gândi măcar/c-ar putea exista ceasul/Fără un ceasornicar”


Care sunt dovezile ce sustin teoria Big Bang?


 • · inainte de toate suntem siguri ca universul a avut un inceput;

Bineinteles! Dar asta nu dovedeste ca s-a format printr-o explozie.

 • · in al 2-lea rand galaxiile par sa se departeze de noi la viteze proportionale cu distanta lor. Fenomenul se numeste ‘ Legea lui Hubble ‘, numele provenind de la Edwin Hubble (1889-1953) care l-a descoperit in 1929. Aceasta observatie sustine expansiunea universului si sugereaza faptul ca acesta era odata compact ;

a) Bing-bangul ar trebui demonstrat prin inmultirea galaxiilor nu prin indepartarea lor. Daca corpurile se indeparteaza in interiorul bing-bang-ului inseamna ca in fiecare univers ar trebui sa existe acest proces si daca se poate observa departarea galaxiilor intre ele cu atat mai mult ar trebui sa se observe departarea planetelor in sistemul solar, lucru care ar duce la incetarea vietii. Oricum departarea galaxiilor nu are legatura cu o explozia care creeaza.

b)Galaxiile par  sa se departeze, iar a demonstra faptul ca  ele se departeaza depaseste stiinta prezenta.


 • · in al 3-lea rand, daca universul a fost candva foarte fierbinte asa cum sugereaza Big Bang, ar fi trebuit sa gasim ramasite ale caldurii. Radioastronomii Arno Penzias si Robert Wilson au desoperit radiatia cosmica de fond (-270.425 grade Celsius) ceea ce ar putea fi ramasita de pe urma torentelor de caldura si lumina din primele clipe ale universului, pe care oamenii de stiinta o cautau. Cei doi au impartit premiul Nobel in Fizica in 1978 pentru descoperirea lor;

In primul rand caldura bing-bang-ului tine numai de imaginatia celor ce au format teoria. Faptul ca exita o radiatie cosmica in univers nu demontreaza in nici un fel ca ar fi o ramasita de la inceput. Descoperirea radiatiei este o descorire importanta  si vrednica de premiat dar nu demostreaza cu nimic o explozie imaginara.

 • · si nu in ultimul rand, s-a descoperit ca varsta celor mai batrane stele este de 12-13.7 miliarde de ani, ceea ce coincide cu vechimea universului.

Ce legatura ar avea vechimea stelelor in dovedirea teoriei bing bang? In primul rand astfel de calcule sunt facute dupa principii care pot fi eronate. Asadar nici macar nu suntem siguri daca sunt adevarate informatiile, iar daca sunt adevarate NU DEMOSTREAZA NIMIC IN CEEA CE PRIVESTE BING BANG.

Am observat din argumentele aduse de sustinatorii big-bang-ului ca ele nu demostra in nici un fel existrenta exploziei ci aduc cateva informatii in cazul in care s-ar accepta ipoteza exploziei. De aceea aceasta teorie ramane o simpla ipoteza, nejustifica si aproape imposibil de crezut.

Reclame

5 Responses to Big-bang ul şi combaterea lui

 1. Cornu spune:

  DESPRE BIG BANG, TEORII, FAPTE ŞI FALSURI ŞTIINŢIFICE

  http://www.hexaimeron.ro/Astronomia/FalsaTeorieaBingBang.html

 2. miclea spune:

  de fapt nimeni nu stiu care este existentza noastra

 3. Silvian spune:

  Dumnezeu Cuvantul a zis si sa facut tot ce spune biblia este adevarat …

 4. Silvian spune:

  Sfanta Treime Tatal Fiul Duhul Sfant a creat universul si pe noi oamenii toate vazute si nevazute…

 5. Silvian spune:

  Big bangul este o poveste pe care nici maimutele nu crede

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: