evoluţionismul şi genetica

Apariţia omului pe Pământ este, cu siguranţă, cel mai controversat capitol al ştiintei, responsabil pentru ruptura adancă dintre religie si comunitatea oamenilor de ştiinţa. Şi asta pentru că în joc nu este o explicaţie logică pentru evoluţia omului, ci chiar existenţa lui Dumnezeu si rolul Bisericii.


După ce Darwin a publicat „Originea speciilor” în 1859, evolutionismul s-a impus în orice domeniu, dar în secolul XX, pentru darwinisti a fost mai importantă transformarea teoriei lor într-o filosofie pe care nu s-au sfiit să o catalogheze drept o nouă religie.(De observat caracterul neştiinţific… o simplă teorie… o filosofie)

În explicarea acestei teorii totul începe cu trecerea genelor de la un organism la urmaşii lui şi producerea trăsăturilor ereditare, care variază în cadrul populaţiilor. Urmaşii pot avea trăsături noi sau modificate şi aceasta fie datorită mutaţiilor genetice sau prin transferul de gene între populaţii şi între specii.

Evoluţia se produce când aceste diferenţe ereditare devin tot mai comune sau tot mai rare într-o populaţie.

În continuare, evoluţia este dirijată de doua mecanisme. Primul este selecţia naturală, care face ca acele caractere ereditare mai avantajate în supravieţuire şi reproducere să devină mai râspândite în cadrul unei populaţii. Al doilea este driftul genetic, proces independent care produce schimbări aleatorii ale trăsăturilor la o populaţie mică şi în care joacă un rol important şansa sau hazardul.

Aceste diferenţe sunt relativ mici de la o generaţie la alta, ele se acumulează în timp şi produc adevărate schimbări la nivelul organismelor.

Oamenii de ştiinta şi-au dat seama abia pe la mijlocul secolului 19 că speciile se modifică în timp, iar mecanismul a devenit cunoscut în 1859, când Charles Darwin a publicat ‘Originea speciilor’ şi a explicat fenomenul evoluţiei prin intermediul conceptului de selecţie naturală. Controversată înca de la început, ideea a fost acceptată de cea mai mare parte a lumii ştiinţifice.

Aceste „descoperiri ştiinţifice” aveau să distrugă credinţa în Dumnezeu pentru miliane de oameni. Orice explicare a neajunsurilor teorii era uşor repinsă prin credibiliatea pe care oamenii o acordau ştiinţei.

Combaterea ştiinţei de către ştiinţă:

În primul rând, orice referire la cea mai veche teorie evoluţionistă, cea a generaţiei spontane care a apărut din apă şi nămol datorită unor combinaţii întâmplătoare, a fost anulată de genetica modernă.

După secole si chiar milenii de speculaţii, cercetatorii au demonstrat că aceasta este imposibilă pentru că cel mai rudimentar cod genetic necesar pentru supravieţuirea unei celule a fost stabilit ca având 256 de gene, iar probabilitatea producerii combinaţiei necesare unei singure molecule este foarte mică, de 1 la 10 la puterea 87.

Apoi, teoria lui Darwin este respinsă de biogeneticienii care susţin că, în mod normal, genele sunt stabile, iar mutaţiile sunt aproape toate nocive. Doar una din zece mii de mutaţii este benefică, aşa că ar fi nevoie de milioane de mutaţii favorabile pentru a se produce diversificarea speciilor, susţinută de evoluţionişti.

(sursa: http://www.ziare.com/articole/teoria+evolutiei+critici)

„O altă problemă care se ridică între om şi maimuţă este cea a numărului de cromozomi. Aşa cum am mai spus, acest număr, care este o caracteristică de specie, este întotdeauna întreg, iar la mamifere, care sunt animale cu reproducţie sexuată, numărul cromozomilor este par. Determinările arată că toate speciile de maimuţe au 48 de cromozomi, în timp ce omul are numai 46. Prima observaţie care se impune este aceea că, datorită acestei discontinuităţi, nu putea avea loc o evoluţie continuă de la maimuţă la om, deoarece nu poate exista nici o specie de mamifer cu 46,5 cromozomi (sau alt număr neîntreg) şi nici măcar cu 47 de cromozomi. Aşadar nu are nici un rost să căutăm ipotetice verigi intermediare între om şi maimuţă.

Există şi unii autori care, încercând să salveze ideea evoluţionistă, susţin că transformarea maimuţei în om s-ar fi făcut brusc, prin contopirea unor cromozomi ai maimuţei. Ei “uită”, însă, un fapt pe care l-am expus în capitolul dedicat mutaţiilor genetice, şi anume că, la mamifere, nu este posibilă apariţia unui individ viabil şi fertil, care să prezinte o mutaţie atât de radicală. Am întâlnit chiar şi autori evoluţionişti care, în una şi aceeaşi carte, atunci când vorbesc despre fosile susţin că transformarea maimuţei în om s-ar fi petrecut lent, în milioane de ani, iar atunci când vorbesc despre cromozomi susţin că această transformare ar fi avut loc brusc.
Consider că nu merită să mai risipesc cerneala pentru a comenta o asemenea atitudine “ştiinţifică”.
Să presupunem totuşi că, printr-o minune, o maimuţă cu 48 de cromozomi ar fi dat naştere unui om cu 46 de cromozomi sau măcar unui semi-om cu 47 de cromozomi. Întrebarea care se pune este următoarea: cu cine s-ar fi putut acesta împerechea pentru a da naştere la urmaşi? Cu o maimuţă în nici un caz, deoarece numărul diferit de cromozomi i-ar face incompatibili.
Rezultă aşadar că ar fi necesară o nouă minune şi anume ca aproximativ în acelaşi timp şi în acelaşi loc să apară un alt individ de sex opus, care să prezinte exact aceeaşi mutaţie. Deja suntem nevoiţi să împingem şirul minunilor cam departe!
Dar lucrurile nu se opresc aici: deoarece evoluţioniştii susţin că toate speciile de vieţuitoare ar fi evoluat unele din altele şi dată fiind marea diversitate a lumii vii, ar trebui ca asemenea “minuni” să fie destul de frecvente. Numai că, în ciuda timpului destul de îndelungat de când se fac observaţii sistematice în acest domeniu, până acum nu s-a descoperit nici un caz de genul acesta. În aceste condiţii credem că ar fi mai înţelept să renunţăm la teoria evoluţionistă.”

(Firmilian Gherasim şi Ion Vlăducă – Ortodoxia si evolutionismul)


Iată pentru ce a primit creştinismul atâtea palme de la susţinătorii „ştiinţei”, pentru ca ştiinţa însăşi să spună astăzi că omul nu putea decât să fie creat, nicidecum să evolueze dintr-un animal.

Anunțuri

8 Responses to evoluţionismul şi genetica

 1. Tunsu spune:

  Vă place sau nu, omul a evoluat din maimuță. Și încă ceva, Dumnezeu nu intervine în lumea materială. Fiți puțin raționali!

  • Cum ai ajuns la concluziile acestea? Pui lucruri neargumentate la nivel de teorie. Iti place sau nu, evolutionismul (incercarea de a arata ca este posibil ca omul sa se nasca din maimuta) are erori stiintifice.

 2. Tunsu spune:

  P.S
  Astfel de mutații au avut loc și înca mai au loc, deci e 100% adevărat. Astea sunt minuni naturale. Veriga lipsă va apărea în curând.
  Dumnezeu a creat scânteia, în urma careia s-a declanșat explozia ce a dus la formarea materiei și a universului, dar totul a evoluat conform legilor naturii și a fizicii, inclusiv omul.
  Singura dată în istoria universului când Dumnezeu a intervenit în lumea materială și a îndoit legile naturii a fost la venirea sa. El sălășluiește în lumea de dincolo, dar NU INTERVINE ÎN LUMEA MATERIALĂ.
  UNIVERSUL, LUMEA ȘI TOATE FIINȚELE AU EVOLUAT CONFORM LEGILOR NATURII.

  Sunt deist 🙂

  • Mutatii au existat si exista, nu a spus nimeni altceva (asta nu demonstreaza evolutia speciei ci numai schimbarea unor caracteristici ale ei) , citeste cu mai multa atentie articolul.
   Dumnezeu nu intervine in lumea materiala? Nu cred ca este vreun moment in care Dumnezeu nuintervine in lumea materiala. Combinatia intre evolutionism si deism (chiar crestinism din cate inteleg) este nefondata.

 3. Silvian spune:

  Dumnezeu Cel in Treime Sfant. Tatal. Fiul. Duhul Sfant a creat cerul si pamantul universul lumea vazuta si cea nevazut …

 4. Silvian Peia spune:

  iar cei care spun ca omul a evoluat din maimuta este un basm o poveste de care se foloseste satana pentru ai intoarce de la Dumnezeul Cel Viu… Credeti in Dumnezeu Creatorul Domnul Iisus Hristos sa va binecuvintze…AMIN.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: