Stiinta in explicarea luminii de la Ierusalim

I) Lumină Sfântă sau fosfor alb?

Pentru a demostra că lumina de la Ierusalim este o păcăleală, în anul 2005 (vezi video de mai jos), într-o demonstraţie live la o televiziune greacă, Michael Kalopoulos a înmuiat trei lumânări în fosfor alb. Lumânările s-au aprins spontan dupa circa 20 de minute. Criticul a arătat că dacă fosforul este dizolvat într-un solvent organic potrivit, autoaprinderea este întarziată până când solventul este aproape total evaporat. Aprinderea poate să fie întarziată până la o jumătate de oră sau chiar mai mult, depinzînd de densitatea soluţiei şi de natura solventului folosit.

Răspuns:

Faptul că fosforul alb are calităţi ce imită lumina de la Ierusalim nu dovedeşte cu nimic că lumina nu există ci ar aduce numai la nevoia unei cercetări mai ample pentru a se vedea dacă într-adevăr se demaschează o minciună sau e o simplă coincidenţă. În această privinţă avem următoarele obiecţii împotriva ipotezei prezentate mai sus:

1. În ceea ce priveşte faptul că lumina nu arde comparaţi momentul din film la 3 min şi 10 sec (atunci când individul îşi trece degetul fugitiv prin raza focului lumânari, lucru care îl poate face oricine, cu orice fel de lumânare) şi la 4 min şi 15 sec (atunci când creştinul ţine mâna deasupra mănunchiului de lumânari fără să o tragă,având în vedere faptul că o flacără mai mare ar trebui să degaje o căldură mare).

2. Este greu de crezut ca fosforul să se aprindă chiar şi după 24 de ore (folosirea unui solvent în cantitate mai mare nu numai ar întârzia ci ar şi desfiinţa proprietăţile fosforului alb ce îl fac să se aprindă), ştiind faptul că oamenii îşi procură lumânarile chiar cu mai mult timp înainte, întrucât singura posibilitate de a sta în zona din faţă necesită nopţi dormite acolo.

3. Lumina Sfântă nu se aprinde instantaneu, ci cel putin se arată un fulger deasupra lumânarilor ce urmează să se aprindă(vezi link-ul de mai jos)

CLICK AICI PEMTRU A VĂ LĂMURI ÎN PRIVINŢA MODULUI ÎN CARE APARE LUMINA SFÂNTĂ:

Lumina Sfântă de la Ierusalim. Dovezi şi mărturii

II) Încercări de a înţelege lumina

Ultimele cercetări în privinţa minunii au fost efectuate în secret de fizicianul rus Andrei Volkov, în cadrul slujbei de Paşte a Bisericii Ortodoxe din anul 2008. “Aparatele noastre care emiteau un spectru de radiaţie electromagnetică, au detectat un impuls straniu de frecvenţă  joasă care inunda Biserica Sfântului Mormânt. Acest impuls inexplicabil nu a mai fost detectat până în prezent de nici o altă echipă de cercetători. Impulsul părea iniţial o formă stranie de descărcare electrică. Nu am reuşit să detectăm locul exact în care Lumina se coboară şi aprinde lumânările ţinute de Patriarh. În acel moment toate aparatele noastre de măsurare şi înregistrare aveau din senin probleme tehnice” declara Andrei Volkov.

Volkov afirma că acest flux de energie nu are legătură directă cu Lumina Sfântă, dar apare întotdeauna înainte de izbucnirea Focului în altar. Volkov este deasemenea primul savant care a confiramt că în primele minute ale coborârii Luminii şi al aprinderii lumânărilor, acest foc nu arde si poate fi atins cu mâna goală de nenumărate ori, fără a produce arsuri.

Reclame

2 Responses to Stiinta in explicarea luminii de la Ierusalim

  1. ovidiu spune:

    Fosforul e toxic! Cred ca si acest aspect ar trebui luat in consideratie.

  2. Nam Nume spune:

    Am inteles ca acest foc nu ardde nici hainele in primele minute.. ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: